Mijn naam is Monique Born en ik woon in het landelijke Hekendorp met onze ‘diergaarde’. Lang geleden, wilde ik dierenarts worden, maar bij het eerste beste paardenhart trok ik groen weg en wist dat het niets voor mij was. Ik bedacht toen de natuurgeneeskunde in te gaan. Maar daar werd ik te jong voor gevonden en ik besloot eerst wat anders te gaan doen. Dat werd de lerarenopleiding in Utrecht. Tijdens de stages werd al eens geopperd dat speciaal onderwijs wellicht iets voor mij was en bij de diploma uitreiking kreeg ik een baan in het voortgezet speciaal onderwijs. Daar heb ik heel veel geleerd, met veel plezier gewerkt maar ik zag ook dat collega’s afhaakten. Ik bedacht mij, dat als ik iets anders wilde leren dat ik dat nog moest doen als ik jong was en stapte het onderwijs uit. Wat volgde was een heel divers pad wat weer terug leidde naar de Natuurgeneeskunde.

De gedachte dat je jong moet zijn om iets te veranderen, dat weet ik nu wel beter, je kan altijd een nieuwe stap maken. Om in de praktijk coaching aan te bieden, is niet voor niets gekozen. Vaak hoor ik mensen de wens uitspreken iets anders te willen omdat ze zich ongelukkig voelen met wat ze doen maar niet weten hoe ze ergens handen en voeten aan kunnen geven.

Naast mijn grote liefde voor dieren en natuur heb ik een breed interessegebied en ben ik erg leergierig ingesteld, dat mag uit bovenstaande wel duidelijk zijn geworden. Vaak moet ik mij ook inhouden om mensen niet met enthousiasme te overstelpen met uitleg over kruiden, essentiële oliën of de traditionele Chinese geneeskunde. Dat is de ‘juf’ in mij, zeg ik dan maar gekscherend.
 
Het zoeken naar de onderliggende oorzaak van een klacht en de juiste passende middelen en/of coachingsmethoden, doe ik met veel gedrevenheid en liefde omdat ik mens en dier zo goed mogelijk wil helpen daar waar mogelijk is.