Aromatherapie voor mensen

De coronatijd begin van 2020 bracht ook tijd en ruimte om naast de praktijk, de opleiding acupressuur voor dieren, een opleiding aromatherapie voor mensen te volgen. Er is veel overlap tussen het werken met essentiële oliën bij dieren en het werken met essentiële oliën bij mensen. Het werken met essentiële oliën bij dieren vraagt veel kennis over de verschillende oliën, de verschillende diersoorten, wat wel en niet kan per diersoort en individu waarbij vaak de kennis over de oliën in eerste instantie bij mensen is opgedaan. Met andere woorden, tijdens een opleiding voor dieren leer je eerst de werking van de oliën bij mensen en dan wordt het per diersoort verder uitgewerkt.

Waarom ik voor mensen aromatherapie wil aanbieden? Zeker in deze tijd voelen veel mensen spanning, stress en zich bij tijd en wijle ongelukkig. Oliën kunnen op vele manieren bijdragen aan een prettiger gevoel, zowel fysiek als mentaal. Door de spanning ontstaan vaak fysieke klachten waarbij de oliën ondersteuning kunnen bieden. Ik wil graag ook mensen, buiten dieren en diereigenaren, in contact brengen met de essentiële oliën en laten voelen wat het voor hen kan betekenen.

Ik stel individuele aroma recepten samen afgestemd op uw specifieke behoefte. De olie kan gemaakt worden zodat deze thuis verdampt kan worden of in een inhaler geplaatst kan worden zodat de geur altijd meegedragen  kan worden. De olie kan ook zo gemaakt worden dat deze voor massages ingezet kan worden. Zelf geef ik geen massages, maar ik werk wel samen met verschillende schoonheidssalons, masseurs etc. Zij kunnen de olie tijdens de behandeling inzetten.

Belangrijk nog om te weten, ik werk met verschillende merken zoals Tisserand, biolologische oliën van Volatile (de Levensboom) en Chi, Florihana, Aromed, Primavera, Farfalla. Ik ben niet gebonden aan één merk, ik kies de merken die mijn inziens mooie, goede, biologische oliën verkopen.

Benieuwd wat essentiële oliën voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact op info@praktijkdewittekater.nl of 06-5104 3311. In verband met de praktijk kan ik niet altijd gelijk de telefoon beantwoorden, maar spreek een bericht in en u wordt teruggebeld. De afspraak zal in de praktijk zijn op Hekendorpse Buurt 5, Hekendorp.

Consult aromatherapie

Gedurende een consult van ongeveer 30 min. wordt in kaart gebracht waar u de olie voor wilt gebruiken zodat op basis daarvan een recept kan worden gemaakt. Hierbij wordt rekening gehouden met bijv. allergieën, medicatie etc. Natuurlijk kan u hierbij zelf de olie ervaren om tot een juiste samenstelling te komen.

Consult 25 euro

Prijzen olie

5 ml. puur essentiële olie volgens recept om bijv. te verdampen of in basisolie te mengen 12,50 euro

Essentiële olie gemengd op 50ml. basisolie klaar om op de huid aan te brengen 17,50 euro

Essentiële olie gemengd op 50ml. hydrolaat als spray of om te verdampen