Fytotherapie

Fytotherapy is op basis van planten. Denk daarbij aan paardenbloem, kamille of brandnetel. De kruiden zijn bij kleinvee makkelijk te voeren en zijn ook erg passend bij het diersoort. Voor kleinvee is er eigenlijk niets natuurlijker, dan planten. Het is voor de meeste paarden, ezels, schapen en geiten niet nodig en eigenlijk niet wenselijk om het te mengen met voer.

Bij honden kan het indien nodig, door het voer gegeven worden. Met katten is dat vaak iets moeilijker maar als “thee” willen ze het wel eens drinken.  De kruiden zijn vers of gedroogd te voeren, afhankelijk van het dier en alles met mate.

Waarom zeg ik niet wenselijk om het met voer te mengen? Omdat dieren vaak zelf wel weten wat goed voor hun is. Dieren laten een kruid op een gegeven moment staan als het niet meer nodig is. Als wij het dan toch door het voer mengen, is A de kans dat het dier zijn voer laat staan en B dat wij iets geven wat niet meer nodig is. Over dat dieren zelf weten wat goed voor hen is, zal ik nog een stuk schrijven onder farmacognosie.