In dit Blog kun je informatie vinden o.a. over kruiden, aromatherapie, workshops. Als je vragen n.a.v. een artikel hebt of geïnteresseerd bent in een workshop op locatie, stuur dan een mail naar info@praktijkdewittekater.nl

Hondenvoer

Kennismakingsconsult

Wat moet je kiezen? Je staat in de dierenzaak en ziet al die zakken voer, zoveel merken en zoveel soorten. Op sommige zakken staat een foto van een hond die precies op die van jou lijkt en de naam van het ras staat erbij, dan zal dat vast wel goed zijn. Er staan ook zakken voer waar hypoallergeen op staat of voor de gevoelige darmen. De keuze is reuze.

Laten we beginnen met wat de hond van nature vooral eet…vlees. Vlees levert de bouwstenen voor het hondenlichaam, dierlijke eiwitten in herkenbare vorm. Dus als je voor brok kiest moet dat voor het grootste deel uit vlees bestaan, dit moet als eerste ingrediënt vermeld staan. Dus niet mais, rijst, aardappel, erwten etc als eerste ingrediënt. Goede merken hebben op de ingrediëntenlijst achter op de zak staan wat voor vlees er in zit, welke diersoorten. Dierlijke bijproducten en dierlijk meel kan van alles zijn. Er hoort ook bij te staan in welk percentage het ingrediënt erin zit, bijv. 25% kip, 15% rund 5% rijst. Zo zijn er meer belangrijke punten om op te letten.

Een goed boek over diervoeding geschreven door een dierenarts: “De rauwe waarheid over de voeding van je hond” van Erwin van Gijtenbeek.

Een onafhankelijke site waar je hondenvoer kan vergelijken en bepalen wat voor jouw hond geschikt is: voerwijzer.com

Is natuurgeneeskunde iets voor mijn dier?

Ben je al heel lang aan het dokteren met je dier en wil je weten of natuurgeneeskunde iets voor jouw dier kan doen? Twijfel je of een “alternatief therapeut” wel iets is voor jou en je dier en hoe het werkt?
Kom dan voor een kennismakingsconsult.
Dan kunnen we elkaar ontmoeten, kan jij al jouw vragen stellen en kan ik zien wat ik voor jouw dier kan doen. We bespreken de mogelijkheden en ik kan je alvast enkele praktische tips geven.
 
Een kennismakingsconsult duurt ongeveer 30 minuten, is vrijblijvend en gratis. Maak een afspraak 06-5104 3311 en geef aan dat je een afspraak wil maken voor een kennismaking.