Tijdens het eerste consult zal ik u vragen stellen over o.a. ziektegeschiedenis, voeding en gedrag van het betreffende dier waarbij deze gedegen geobserveerd word. Daarbij zullen er kruiden en oliën getest worden om zo tot een conclusie en passend advies te kunnen komen. Het eerste consult duurt gemiddeld anderhalf uur. Een vervolgconsult meestal rond de 45 minuten.

Naar aanleiding van het consult ontvangt u een verslag met advies. Het advies omvat veelal meerdere stappen die steeds geëvalueerd worden, zodat daar waar nodig het advies aangepast kan worden. Om de vinger aan de pols te houden maken wij bij iedere stap tussentijds een afspraak voor een contactmoment. Dat contactmoment is om te bespreken hoe het op dat moment gaat en hoe de afgelopen periode is verlopen met het dier. Het contactmoment kan telefonisch, per mail of per whatsapp en Zoom zijn. Natuurlijk kunt u altijd contact opnemen zodra er eerder vragen en/of opmerkingen zijn.

Een vervolgconsult kan worden afgesproken naar aanleiding van de contactmomenten maar ook gelijk in het stappenplan van het advies meegenomen worden, dat is afhankelijk van de klacht, het dier en uw wensen.

Bij hele nerveuze dieren, of kleine huisdieren die moeilijk te vervoeren zijn is het mogelijk om een bezoek aan huis te plannen. Ook kan het bij gedragsproblemen wenselijk zijn om het dier in de eigen omgeving te zien. Voor hobbyvee als schapen, geiten, ezels en paarden maken wij natuurlijk een afspraak op de lokatie waar de dieren zich bevinden.

Twijfelt u of natuurgeneeskunde iets voor uw dier is, kies dan voor een kennismakingsconsult.

Indien nodig zal doorverwezen worden naar een dierenarts of andere diertherapeut.