Werkwijze

Om een zo’n goed mogelijk beeld te krijgen van het dier, zie ik het dier het liefst in zijn/haar eigen omgeving. Helaas in tijden van corona is dat voor kleine huisdieren bij u thuis niet mogelijk. Om de richtlijnen in acht te kunnen nemen zal de afspraak op de praktijk in Hekendorp plaats moeten vinden. Bij hele nerveuze dieren, of kleine huisdieren die moeilijk te vervoeren zijn, neem contact op dan kunnen wij de mogelijkheden bespreken.Voor hobbyvee als schapen, geiten, ezels en paarden is bezoek op lokatie, buiten natuurlijk wel mogelijk met inachtneming van de richtlijnen.

Tijdens het eerste consult zal ik u vragen stellen over o.a. ziektegeschiedenis, voeding en gedrag van het betreffende dier waarbij deze gedegen geobserveerd word. Daarbij zullen er kruiden en oliën getest worden om zo tot een conclusie en passend advies te kunnen komen. Het eerste consult duurt gemiddeld anderhalf uur. Een vervolgconsult zonder acupressuur een half uur, een vervolgconsult met acupressuur 1 uur.

Naar aanleiding van het consult ontvangt u een uitgebreid verslag met advies. Het advies omvat veelal meerdere stappen die steeds geëvalueerd worden, zodat daar waar nodig het advies aangepast kan worden.  Om de vinger aan de pols te houden maken wij bij iedere stap een afspraak voor een contactmoment. Dat contactmoment is om te bespreken hoe het op dat moment gaat en hoe de afgelopen periode is verlopen met het dier. Het contactmoment kan telefonisch, per mail of per whatsapp en Zoom zijn. Natuurlijk kunt u contact opnemen zodra er eerder vragen en/of opmerkingen zijn.

Een vervolgconsult kan worden afgesproken naar aanleiding van de contactmomenten maar ook gelijk in het stappenplan van het advies meegenomen worden, dat is afhankelijk van de klacht, het dier en uw wensen.

Twijfelt u of natuurgeneeskunde iets voor uw dier is, kies dan voor een kennismakingsconsult.

Indien nodig zal doorverwezen worden naar een dierenarts of andere diertherapeut.