Honden voer

Wat moet je kiezen? Je staat in de dierenzaak en ziet al die zakken voer, zoveel merken en zoveel soorten. Op sommige zakken staat een foto van een hond die precies op die van jou lijkt en de naam van het ras staat erbij, dan zal dat vast wel goed zijn. Er staan ook zakken voer waar hypoallergeen op staat of voor de gevoelige darmen. De keuze is reuze.

Laten we beginnen met wat de hond van nature vooral eet…vlees. Vlees levert de bouwstenen voor het hondenlichaam, dierlijke eiwitten in herkenbare vorm. Dus als je voor brok kiest moet dat voor het grootste deel uit vlees bestaan, dit moet als eerste ingrediënt vermeld staan. Dus niet mais, rijst, aardappel, erwten etc als eerste ingrediënt. Goede merken hebben op de ingrediëntenlijst achter op de zak staan wat voor vlees er in zit, welke diersoorten. Dierlijke bijproducten en dierlijk meel kan van alles zijn. Er hoort ook bij te staan in welk percentage het ingrediënt erin zit, bijv. 25% kip, 15% rund 5% rijst.

een goed boek over diervoeding: “De rauwe waarheid over de voeding van je hond” van Erwin van Gijtenbeek, dierenarts.

een onafhankelijke site waar je hondenvoer kan vergelijken en bepalen wat voor jouw hond geschikt is: voerwijzer.com

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *